Om

Kvaløya lærverksted ble etablert i 2016 og drives av meg, Jon Sigurd Trandem. Jeg holder til på Kvaløya rett utenfor Tromsø, derav navnet. Kvaløya er en av de aller fineste øyene i Norge og byr på nesten uendelige turmuligheter ved sjø og fjell. Naturen er tett på. Det er også en av årsakene til at jeg startet med arbeid i skinn og lær. Dette er naturmateriale med fantastiske egenskaper.

Jeg kan produsere det meste i skinn og lær, men jobber mest med litt grovere skinnkvaliteter. Eksempler på ting jeg har laget er hånd- og skuldervesker i forskjellige varianter, skinnforkle,  chaps, skinnstol, nettbrett holder, salvesker, hundehalsbånd, armbånd. I tillegg kan jeg reparere det meste og har reparert en rekke saler og annet hesteutstyr, motorsykkel- og skutersaler, klær og vesker.

Det meste jeg lager er produsert av vegetabilsk garvet lær og jeg bruker ofte håndsøm. Dette for at vegetabilsk lær er et mer miljøvennelig materiale enn alternativet kromgarvet. Jeg legger stor vekt på kvalitet og ønsker å lage ting som varer i generasjoner. Jeg har også symaskin for å sy i skinn og lær og bruker denne der hvor det er hensiktsmessig.

Som leverandør bruker jeg oftest Jørn Jensen Lærhandel, samt at jeg også importerer skinn direkte fra produsent Tärnsjö Garveri i Sverige. Fantastisk kvalitet produsert på en miljøvennlig måte.